Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Curs de contabilitate
Brand
COR - 343302
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Raportată la nevoia adulţilor, contabilitatea este prezentată intr o manieră didactică (principiile teoretice, regulile, convenţiile şi practicile specifice), dar şi practică (documente contabile şi documente de sinteză, modalitate de completare).

Fondul de idei circumscris in conţinutul tematicii cursului se adresează tuturor adulţilor absolvenţi a 12 clase - şi nu numai, cu scopul formării principiilor şi deprinderilor necesare adaptării şi participării viitorilor contabili la activităţi in concordanţă cu cerinţele fiecărui domeniu de activitate din economia naţională.

Cum activitatea practică in domeniul financiar-contabil ridică probleme nu numai pentru incepători in profesie, datorită schimbărilor care au loc aproape lunar, va fi nevoie de interdisciplinaritate: contabilitate- informatică-legislaţie.

Dinamica schimbărilor care se produc sub ochii noştri in economie vor fi urmate fără indoială şi de adaptări corespunzătoare in sistemul de contabilitate al agenţilor economici şi instituţiilor publice, drept pentru care adultul trebuie să se adapteze din mers acestora.

Programa de CONTABILITATE INFORMATIZATĂ, parte a domeniului -Administraţie şi management-, va asigura dobindirea unor cunoştinţe de utilizare a calculatorului şi a programelor, de tehnologia informaţiei şi comunicării la nivel de cultură generală, necesară unor activităţi cu caracter aplicativ utile in mediul in care işi vor desfăşura activitatea cursanţii. Pornind de la realitatea că nu există domeniu de activitate unde să nu se prelucreze şi să nu se transmită informaţii atat in cadrul domeniului respectiv cat şi spre exteriorul lui, afirmăm că azi informaţia este foarte preţioasă, ea trebuie stocată, prelucrată şi transmisă in condiţii care asigură corectitudine şi exactitate, deci la nivel profesional.

Dezvoltarea deprinderilor moderne de CONTABIL, adică pregătirea cursanţilor astfel incat să poată beneficia de lumea calculatoarelor, respectiv să poată folosi avantajele ştiinţei calculatorului, trebuie să stea in atenţia oricărui furnizor de servicii de formare profesională. Informatica a pătruns astăzi in cele mai variate domenii, deci indiferent de profesia pe care o va alege o persoană, la viitorul lui loc de muncă in mileniul III, cu siguranţă va avea nevoie de cunoaşterea modului de utilizare a unui instrumentar informatic. Este nevoie ca iniţierea cursanţilor in utilizarea calculatoarelor să se facă la un nivel pe care-l numim azi nivel de cultură generală.
Din Gura in Gura